PCR Test

PCR Test

Uitslag & certificaat
PCR of Groepstest: Voor 14:00 getest uitslag zelfde dag voor 22:00. Na 14:00 getest uitslag volgende dag voor 15:00 in de middag. 

Officieel reiscertificaat
Wereldwijd geaccepteerd
reiscertificaat in het Engels.

Verzendwijze
Reiscertificaat & Uitslag
Verzonden per beveiligde email

Wat is een PCR - groepstest?

PCR Test voor groepen van hetzelfde huishouden of Pool Test of Pooling ook wel genoemd betekent het combineren van hetzelfde type specimen van verschillende mensen en het uitvoeren van één NAAT-laboratoriumtest op de gecombineerde pool van specimens om SARS-CoV-2 te detecteren, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

Wat is een PCR - test?

Een PCR-test is een nauwkeurige test waarbij het RNA van het virus sterk wordt vermenigvuldigd, waardoor men de aanwezigheid van het virus nauwkeurig kan detecteren.

De PCR-test heeft een hoge testgevoeligheid en is momenteel internationaal de meest gebruikte- en betrouwbaarste test.

Hoe maak ik een afspraak?

Klik op “Afspraak maken” en vul uw gegevens in. U krijgt van ons een bevestigingsmail met instructies over uw bezoek aan Covid-19 Kliniek.

LET OP: Neem uw paspoort en bevestiging uit uw email mee naar de afspraak!

Afspraak maken

Betalingswijzen

Bij een online reservering kunt u betalen via iDeal, Creditdcard, Paypal, Bancontact, Giropay, EPS of Przelewey.

Bij een telefonische reservering kunt u betalen via PIN, Creditcard (Visa, Vpay, American Express, Maestro, Mastercard, Google Pay, Apple pay ) of Contant (gepast) , deze reservering kunt u maken door te bellen naar +31 70 311 4909.

PCR test Den Haag

Voor het reizen

Voor het reizen naar het buitenland heeft u een Internationaal Reis Certificaat (Non Covid-19 Verklaring) nodig met een Negatief Test Resultaat van een PCR-test of Antigeen Sneltest.

Bekijk hieronder welke test benodigd is voor uw beoogde reisbestemming.

Bekijk uw bestemming

De uitslag

De afgenomen swabs worden voor onderzoek opgestuurd naar een RIVM gecertificeerd ISO laboratorium. Deze heeft onlangs haar test capaciteit vergroot. Door middel van de Spoed PCR-test kunnen wij uw resultaat dezelfde dag bekend maken. Uw Internationaal Reis Certificaat ontvangt u samen met het resultaat.

Het Internationaal Reiscertificaat (Engelstalig) is RIVM goedgekeurd en Internationaal geaccepteerd.

1
Swab keel

Er wordt een swab genomen van de keel met een speciale wattenstaafje

2
Swab neus

Er wordt een swab genomen van de neus met een andere speciale wattenstaafje

3
Monster materiaal

De swabs worden samen in een sample buisje geplaatst met een speciale vloeistof

4
Analyse

Polymerase Chain Reaction techniek (Rt-PCR) analyse op SARS-CoV-2 virus in het lab

5
Resultaat & reiscertificaat

Aan de hand van het moment waarop u getest bent ontvangt u mogelijk dezelfde of de volgende dag de uitslag van uw test en Internationaal Reis Certificaat)

Hoe werkt een PCR-test?

PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Het is een techniek die gebruikt wordt om uit een kleine hoeveelheid specifieke DNA, gedeeltes DNA exact te kopiëren totdat de hoeveelheid groot genoeg is voor een nauwkeurige DNA analyse. Indien een persoon besmet is met het Covid-19 Virus, dan wordt dit virus ook sterk vermenigvuldigd, waardoor men met een hoge betrouwbaarheid kan vaststellen of deze persoon besmet is. De PCR-test heeft een hoge testgevoeligheid, hierdoor wordt de aanwezigheid van het Covid-19 virus ook vastgesteld bij een persoon die nog weinig virus met zich meedraagt, mede hierdoor is het momenteel de meest gebruikte- en betrouwbare test.

Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner